skip to Main Content

OM DANSEUDDANNELSEN

Det kræver teknik og styrke at blive en dygtig og alsidig danser. Det er ikke nok at lære koreografier og trin. Du skal lære af bruge din krop som et værktøj, der kan forme og tilpasse sig.

At uddanne dansere betyder for os at udstyre de unge dansere med en ”værktøjskasse” af teknisk kunnen:

At danse er at føle sig hjemme. At vide hvad ens krop kan, hvordan du bruger den optimalt og passer på den. Det nytter ikke noget, at ”værktøjskassen” har glimmer på, hvis der ikke er brugbare og stærke værktøjer indeni – so to speak”

Helen Dohlmann, Kunstnerisk leder

Derfor er afgangsforestillingen på Stepz Danseuddannelsen heller ikke det primære mål med uddannelsen. Faktisk tværtimod. Det er arbejdet på vejen – processen, der er det, der skaber den dygtige danser. Afgangsforestillingen er blot cremen på toppen af kransekagen.

Dans handler om at kunne vise og formidle følelser igennem sit kropssprog, og derved at kunne nå sit publikum. Og det kræver en stærk og intelligent krop. Først derefter kan man løfte dansen til kunst.

Og dans er en kunstart!

DER UNDERVISES I 

  • Teknik (Klassisk Ballet & Horton teknik)
  • Contemporary/Modern Dance & Jazz
  • Street (Hip Hop, Breaking, Locking, Waacking, House m.m.)

Derudover indgår forløb med skadesbehandling, der gør dig i stand til at forebygge, behandle og håndtere eventuelle skader – understøttet af vejledning i kost og ernæring, ligesom Yoga afslutter ugen og er med til at udstrække og smidiggøre kroppen.

Vi har hos Stepz bevidst fravalgt undervisning i anatomi, da vi ønsker at lægge al fokus på træningen i salen i det år, vi har til rådighed, og udnytte arbejdsprocessen optimalt. Vi opfordrer vores dansere til selv at studere anatomi ved siden af.

Tidsrum
Der undervises dagligt mandag til fredag 3 lektioner af 1,5 time i tidsrummet kl. 9.30-14.45. Danserne møder ind en halv time før første lektion starter og opvarmer og forbereder kroppen på dagens træning.

Evaluering
I løbet af året evalueres danserne igennem samtaler med den enkelte, hvor undervisere og ledelsen diskuterer den enkeltes forløb, progression og fremtidige mål.

Back To Top