skip to Main Content

FÆLLES GRUNDTRÆNINING

HORTON TEKNIK
Styrke + Balance + Fleksibilitet + Koordination + Core

BALLET INTRO
Styrke + Smidighed + Kontrol 

YOGA
Udstræk + Smidighed + Centrering 

FYSISK TRÆNING
Headstands + Løb + Core

CONTEMPORARY
Contemporary + Modern Dance + Jazz 

URBAN STREET
Hip Hop + House + Locking

SPECIALEFORLØB*

CONTEMPORARY - ADVANCED LEVEL
Contemporary + Modern Dance + Oldschool Jazz + Lyrical Jazz + Improvisation + Heels + Partnering + Klassisk Ballet

URBAN STREET - ADVANCED LEVEL
Hip Hop + House + Locking + Popping + Breaking + Waacking + Boogaloo  +  Street + Krumping + Floor Work

FÆLLES GRUNDTRÆNINING

HORTON TEKNIK
Styrke + Balance + Fleksibilitet + Koordination

BALLET INTRO
Styrke + Smidighed + Kontrol 

YOGA
Udstræk + Smidighed + Centrering 

FYSISK TRÆNING
Headstands + Løb + Capoeira 

CONTEMPORARY
Contemporary + Modern Dance + Jazz 

URBAN STREET
Hip Hop + House + Locking

SPECIALEFORLØB*

CONTEMPORARY
ADVANCED LEVEL
Contemporary + Modern Dance + Oldschool Jazz + Partnering + Lyrical Jazz + Improvisation + Heels + Klassisk Ballet

URBAN STREET
ADVANCED LEVEL
Hip Hop + House + Locking + Popping + Breaking + Waacking + Boogaloo  +  Street + Krumping + Floor Work

UNDERVISNINGEN

Undervisningen tilpasses efter den pågældende årgang og skemaet ovenfor skal ses som vejledende.

Derudover indgår forløb med skadesbehandling, der gør dig i stand til at forebygge, behandle og håndtere eventuelle skader – understøttet af vejledning i kost & ernæring, ligesom Yoga afslutter ugen og er med til at udstrække, smidiggøre og ligestille kroppen.

Vi har hos Stepz bevidst fravalgt undervisning i anatomi, da vi ønsker at lægge al fokus på træningen i salen i det år, vi har til rådighed, og udnytte arbejdsprocessen optimalt. Vi opfordrer vores dansere til selv at studere anatomi ved siden af.

* SPECIALEFORLØB
Valg af specialeforløb vælges først efter Danseuddannelsens start. Specialeforløb forudsætter, at min. 5 af årgangens dansere ønsker en af de to specialeretninger. Er dette ikke tilfælde fortsætter undervisningen som grundtræningsskemaet men med undervisning i advanced level indenfor begge retninger.

MÅLSÆTNING

Det kræver teknik og styrke at blive en dygtig og alsidig danser. Det er ikke nok at lære koreografier og trin. Du skal lære af bruge din krop som et værktøj, der kan forme og tilpasse sig.

Eksempelvis er nogle af de bedste og mest succesfulde Hip Hop dansere i verden dem, der kan deres teknik til fingerspidserne, og har svedt og kæmpet sig igennem Klassisk Ballet og andre teknik timer.

At uddanne dansere betyder for os at udstyre de unge dansere med en ”værktøjskasse” af teknisk kunnen:

At danse er at føle sig hjemme. At vide hvad ens krop kan, hvordan du bruger den optimalt og passer på den. Det nytter ikke noget, at ”værktøjskassen” har glimmer på, hvis der ikke er brugbare og stærke værktøjer indeni – so to speak”
Helen Dohlmann, Kunstnerisk leder

Derfor er afgangsforestillingen på Stepz Danseuddannelsen heller ikke det primære mål med danseuddannelsen. Faktisk tværtimod. Det er arbejdet på vejen – processen, der er det, der skaber den dygtige danser. Afgangsforestillingen er blot cremen på toppen af kransekagen.

Dans handler om at kunne vise og formidle følelser igennem sit kropssprog, og derved at kunne nå sit publikum. Og det kræver en stærk og intelligent krop. Først derefter kan man løfte dansen til kunst.

Og dans er en kunstart!

TIDSRUM
Der undervises dagligt mandag til fredag 3 lektioner af 1,5 time i tidsrummet kl. 9.00-15.30. Danserne møder ind en halv time før første lektion starter og opvarmer og forbereder kroppen på dagens træning.

MØDEPLIGT
Der er mødepligt til alle lektioner. På Stepz mener vi, at det er implicit, at man møder til tiden og gerne i god tid. Det gør du af respekt for dig selv og de øvrige dansere og underviseren.

EVALUERING
I løbet af året evalueres danserne igennem samtaler med den enkelte, hvor undervisere og ledelsen diskuterer den enkeltes forløb, progression og fremtidige mål. Du er altid velkommen til at tage en snak med os, hvis du har brug for ekstra vejledning, feedback el.lign.

Back To Top