Skip to content

I Contemporary / Modern Dance arbejdes der med floor work og Contract/Release – teknik. Der lægges vægt på overkroppen, som styrende for bevægelserne modsat ballet, hvor fødderne typisk fører an. Der lægges vægt på improvisation, hvor eleverne danner deres selvstændige karakter. Improvisation indebærer også Partnering, hvor der trænes løft, samt Kontakt Improvisation, hvor man to og to følger hinandens impulser og bevægelser.

Contemporary / Modern Dance – blev skabt i 1900-tallet og udsprang primært fra Tyskland og USA. Den moderne dans var en slags oprør mod den klassiske ballet. Det handlede om at frigøre sig fra den klassiske skole, og lade sig være mere fri i sit bevægelesesmønster. Ingen tåspids sko, ingen corsager og et større trinsprog.

Mange fantastiske pionerer indenfor Contemporary / Modern Dance har levet og givet generationer af dansere og koreografer inspiration verden over.

Her vil vi gerne gøre fremhæve enkelte legender, der afgjort er nogen af de mest indflydelsesrige af den første stamme af Modern og Contemporary Dance pionerer:

Disse legender og deres teknikker er – blandt mange andre – teknikker, der stadig bliver uddannet i på verdensplan.

Stepz Dansestudie tilbyder undervisning i Contemporary på Stepz Danseuddannelsen, hvor særligt Horton teknik er et væsentligt element igennem hele uddannelsesforløbet. Derudover undervises der i Moderne på Jazz/Modern for voksne på vores aftenhold på Østerbro.

Horton

Horton Teknik

Horton Teknik fremhæver hele kroppen og fleksibilitet, styrke, koordination, balance og bevidsthed om at muliggøre det ubegrænset og med dramatisk…

Alvin Ailey

Alvin Aileys teknik udspringer af Aileys fascination og respekt for Lester Horton og hans Horton teknik. Alvin Ailey (1931-1989): Alvin…

Martha Graham - Graham Teknik

Graham Teknik – Contract & Release

Graham Teknik er en meget kraftfuld og dynamisk teknik - skabt og formet af danselegenden Martha Graham. Hendes træning og…

Back To Top