Skip to content

Dancehall er en jamaicanske street dansestil med mange forskellige bevægelsesformer og udtryk,  der alle handler om attitude og flow. I Danmark vil du oftest kunne genkende Dancehall på gyngende hoftebevægelser, men denne danse-genre har faktisk et kæmpe trin-vokabularium. Og det er hastigt voksende, da kulturen lever og ånder og nye trin hele tiden opfindes til jamaicanske street parties. Et dancehall move kunne f.eks. hedde dutty wine eller bad man forward – bad man pull-up. Nogle bevægelser er unisex, nogle mest for mænd, nogle kun for kvinder. Kvindernes wines er de roterende hofte-bevægelser, som der findes utallige varianter af. Dem skal mænd helst ikke lave. Næsten vigtigere end moves og teknik er attituden og energien i Dancehall.

På samme måde som Hip Hop er en bevægelse, der udspringer fra funken, kan man sige, at Dancehall er en kultur, der udspringer af reggaeen. Det sker faktisk også nogenlunde samtidig, nemlig i 70’erne. Klassisk for sammenhængen mellem musikken og dansen er, at mange dancehall-numre handler om dance moves. Elephant Mans musik-kartotek er et eksempel på dette. I hans ældre numre ser man altid danseren Bogle, som er ophavsmanden til rigtig mange moves og gudfaderen til det man vil kalde den gamle skole indenfor dancehall. Musikvideoen fungerer således som en måde at sprede de nyeste moves.

Stepz Dansestudie tilbyder kun undervisning i Dancehall periodevist.

Her et klip med Elephant Man og Bogle fra 2005, hvor teksten starter således “It’s that time again when bogle a dance and teach all who seet dem a sey dat di dance unique so bogle show dem how fi dweet di new dance name sesame street

Og her et nyere klip fra 2007, filmet i USA og ikke på Jamaica, efter Bogle’s død i 2005:

Amy Sarr
Amy Sarr

Dancehall undervises af Amy Sarr.

Back To Top