skip to Main Content

Hip hop dans vil for det blotte øje måske først ligne en fantastisk blanding af energien fra breaking, moves fra popping og noget andet udefinerbart. Men hip hop er først og fremmest en kultur bestående af fire elementer: Breaking, Grafitti, DJ’ing &  MC’ing (rapping). Det dansende element af hiphopkulturen er altså Breaking/bboying.

Når man så alligevel vælger at kalde en dansestil for hip hop, er det fordi det er en social party dance, der opstår ud af denne kultur. Ikke med det formål at konkurrere og vinde respekt for atletisk udfoldelse ligesom breaking. Man kaldte det ganske enkelt party dancing dengang. Det var moves som the Wop, Running Man, Cabbage Patch, the Roger Rabbit osv. der var klassiske i 80’erne og 90’erne. Eksempler på nyere hip hop party dances er The Wip & the Nae Nae eller the Dougie. Man vil altså forvente at se elementer fra flere af disse party dances, hvis man overværer en hip hop dansebattle.

Pionererne i denne nye hip hop freestyle dans var blandt andet Link, Buddha Stretch, Peter Paul og Loose Joint, som alle var i crewet Mop Top. De underviser stadig over hele verden i dag. Det bedste indblik i denne udvikling i streetdance historien, fra old school til new school hip hop, får man ved at se dokumentaren Wreckin Shop.

Tekst: Tine Salling

Stepz Dansestudie tilbyder undervisning i Hip Hop på vores eftermiddags- og aftenhold, på Forskolen og Eliteskolen, samt på Stepz Danseuddannelsen.

Back To Top