skip to Main Content

Maria Apetri færdiggjorde STEPZ Danseuddannelse i 2005, og tog efterfølgende til New York og dansede på Broadway Dance Center. Mens Maria var i New York, var det dog mere og mere musikken, der trak i hende, og selvom hun tog af sted som danser, endte hun med at komme hjem som sangerinde og sangskriver. Det var også herefter, at hun “opfandt” sit alter ego Fallulah, som er det kunstner navn, vi nu bedst kender hende under.

Fallulah udgav i 2010 sit platinsælgende debutalbum “The Black Cat Neighbourhood” og har siden haft stor succes som sangerinde og sangskriver med bla. store hits som “I lay my head” og “Out of it“, temasangen til DR komedieserien Lykke, der blev hendes store gennembrud.

Fallulah modtog i 2011 ‘P3 Guld’-prisen, og vandt ved Danish Music Award 2011 to priser i kategorierne ”Årets sang” og ”Producer of the year”.

Hun udgav singlen “Dysfunctional” i 2019, som hun optrådte med ved Gaffa Prisen 2019.

Se mere på Fallullah.dk

Foto af Julie Bjarnhoff

Maria Apetri:

“Jeg begyndte at tage timer på Stepz, da jeg gik i gymnasiet i Kalundborg. To gange ugentligt tog jeg toget to timer hver vej kun for at komme ind og tage timer på Stepz, og om sommeren tog jeg Stepz’ sommerkursus.

Det år jeg gik på Stepz’ uddannelse står som et af mine bedste år nogensinde, og er meget taknemmelig for at Helen tilbød mig et legat, så jeg havde mulighed for at tage uddannelsen og undervise. Udover at jeg kunne dedikere mig til at danse en hel masse, som jeg elsker, så var det fedt at prøve nye stilarter af og blive udfordret af de forskellige dygtige undervisere. På mange måder var det et år, der var med til at forme mig, da jeg for første gang havde mulighed for at hengive mig fuldt ud til noget kreativt. Samtidig giver dansen en god disciplin og arbejdsmoral, som har været vigtigt for mig som selvstændig musiker og nu pladeselskabejer.

Og vigtigst af alt, de venner jeg fik på mit år på Stepz er stadigvæk nogle af mine allertætteste venner.”

Back To Top